Vsi smo del skupnega sveta

Nevladne organizacije smo temelj družbe. Ne glede na dejavnost, s katero se ukvarjamo. Nudimo inovativen in vključujoč prostor, ki omogoča vsem deležnikom in posameznikom dejavno udeležbo v razvoju družbe. Smo kreator idej, pospeševalnik socialnih inovacij, produktov in storitev.  Da lahko tvorimo celoto, imamo v regiji tudi  podporno mrežo, skozi katero ponujamo naše storitve in s pomočjo katere lahko zagovarjamo stališča in nove predloge. Pomočjo slednje se lahko povezujemo in združujemo v lokalna in čezsektorska partnerstva.


Pomen tega partnerstva pa ni le v tem, da si organizacije med seboj pomagamo. Pomembno je zaradi mreženja, spoznavanja novih ljudi, novih ver, drugih običajev in kulture ter rasti organizacije.


Pomembnost povezovanja je tudi v ljudeh. S povezovanji rastemo ne samo kot posamezniki, temveč tudi kot družba. Zakaj je to tako pomembno, se sprašujemo?


Skozi celotno fazo našega razvoja se soočamo z mnogokaterimi stereotipi. In skozi njih sodimo? Ste kdaj razmišljali o predsodkih in stereotipih, ki jih imate do drugih? Ali o tem, kako vas vidijo drugi? Ste polni stereotipov o muslimanih, priseljencih, duhovnikih, istospolno usmerjenih, Romih ali invalidih? Ste pomislili, da je to zato, ker do sedaj niste imeli prave priložnosti govoriti z eno od naštetih oseb in jih spoznati? Redkokdaj pa se vprašamo, ali smo res mi lahko tisti, ki sodimo? Ali vemo, kakšno je njeno ali njegovo življenje v resnici? Kakšno zgodbo v sebi skriva nek posameznik.