Naši dve leti

Ravno ta teden sta minili dve leti, odkar smo prenovili in prevetrili Boreo ekipo. Takrat smo na krov dobili čisto novo sodelavko in čeprav je vsak začetnik težak, sej je dobro vklopila v ekipo. S pridnim učenjem in delom je hitro postala enakopraven del ekipe. Ena članica naše posadke je iz strokovne sodelavke presedlala v vodjo projekta in s pomočjo dobre zapuščine in dveh enkratnih sodelavcev svojo vlogo odlično odigra. Član posadke, ki je že najdlje na projektu, pa s svojim znanjem in izkušnjami skrbno čuva naše hrbte in skrbi, da mirno plove naša ladja, čeprav nimamo niti ene skupne fotografije.
V teh dveh letih se nam je zgodilo marsikaj. Poleg vsakodnevnih izzivov in začetniških tegob smo zamenjali pisarno, med epidemijo koordinirali prostovoljce, kljub vsem ukrepom dvakrat organizirali in izpeljali našo Tržnico NVO, izpolnili zastavljene cilje iz načrta za prvi dve leti in pripravili nove za drugi dve leti. Dobro smo se ujeli kot ekipa in se samozavestno spopadli z vsem, kar sta nam ti dve leti prinesli. Dobro smo sodelovali z našimi NVOji in ostalimi lokalnimi akterji, hkrati pa izpeljali več super projektov z ostalimi regijskimi stičišči po Sloveniji, s katerimi smo povezani v skupno blagovno znamko ZaNVO.
Čeprav je vsak začetnik težak, vsaka vodja kdaj kiksne in tudi najbolj izkušen član kdaj za trenutek zadrema na lovorikah, smo vsak dan tu za naše NVOje. Ponujamo jim/vam svetovanja in mentorstva, strokovna izobraževanja, pomoč pri mreženju in se iskreno veselimo vseh njihovih/vaših uspehov. Radi delamo, to kar delamo, saj s tem ljudem pomagamo do kakovostnejšega preživljanja in izrabe prostega časa, pomagamo uresničevati njihove cilje, jih izobražujemo, lokalnim skupnostim priskočimo na pomoč, ko se znajdejo pred izzivi, in še marsikaj.
V prihodnosti si ne želimo le mirnega morja, ker potrebujemo tudi izzive, da rastemo. Želimo si le tega, da se po vsaki nevihti spet vrnemo v varen pristan in ostanemo z vami še večkrat dve leti.

Spremljajte nas na Facebooku!

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.