Dobra roba se sama hvali

Malokrat se zgodi, da lahko v povezavi z novim virusom napišemo tudi kaj dobrega. Današnji blog pa bo ravno to. Pohvalili se bomo s Priznanjem župana Občine Postojna.
Za boljše razumevanje samohvale in pisanja o nečem dobrem v povezavi z novim virusom, moramo seveda začeti na začetku, da vam celotno situacijo razložimo. Nevladniki smo taka vrsta ljudi, da se dnevno znajdemo v situacijah, ko moramo reagirati in 'nekaj narediti', čeprav v tistem trenutku morda še ne vemo, kako in kaj. Tako je bilo tudi v samem začetku spopadanja z novim virusom. Slutili smo, da se zelo hitro bližajo težke razmere in da moramo čim prej nekaj storiti. Padla je ideja o pomoči starejšim in drugim ranljivim skupinam pri vsakodnevnih opravkih, da bi bili oni čim manj izpostavljeni novemu virusu. Vedeli smo, da moramo ukrepati, da imamo dovolj znanja in srčnosti za to.
Vedeli smo tudi, da nam še veliko tega manjka, vendar smo zmogli. Ko smo se povezali s civilno zaščito in Občino Postojna ter vzpostavili informacijski sistem za koordinacijo prostovoljcev, ki bodo v težkih razmerah pomagali na različnih področjih, je naše delo steklo.
Iz ideje, da moramo ukrepati, da moramo pomagati, je zrasel sistem, ki je tudi v najtežjih časih skoordiniral več kot 110 prostovljcev, ki so opravili 188 prostovoljskih akcij in 578 prostovoljskih ur. V času, ko nihče ni vedel, kako se bodo stvari odvijale, je bila to čista zmaga.
Na tem mestu upamo, da nam glede na zapisano ne zamerite, da smo se v težkih časi želeli tudi malo pohvaliti. Občutek, da zmoremo, nas je povezal, nam dal novega zagona za pomoč v skupnosti in še več poguma za akcije, za katere bomo lahko spet rekli, da so bile čista zmaga. Hvala vsem in vsakemu posebej. Vemo, da skupaj zmoremo prebroditi še tako težke situacije.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.