Novi časi

Ekipa Borea se je v zadnjih letih kar spremenila, kar seveda pomeni, da smo se malo lovili, precej (na)učili in gremo naprej z veliko nove energije. Pred dobrim letom smo se preselili v čisto novo pisarno v Velikem Otoku, kjer gostujemo v Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva. V sprememb polno obdobje se je lani prikradel še virus, ki je pretresel svet in spremenil način delovanja stičišča in organizacij, s katerimi sodelujemo.

Tudi na delovanje nevladnih organizacij je tole koronsko leto močno vplivalo, nekateri smo se prilagodili, spremenili naš način delovanja oziroma se lotili novih projektov, ki so bili trenutno potrebni v družbi. Nekateri so nemoteno izvajali svoje projekte, drugi pa čakajo, kdaj bodo spet lahko normalno delovali. Tako kot je veliko različnih organizacij in posameznikov, je veliko tudi različnih odzivov na krizo, ki se nam je zgodila.

Kljub spremembam Boreo s polno paro deluje še naprej. Nudimo podporo nevladnim organizacijam v naši regiji, sodelujemo z občinami in drugimi organizacijami in spodbujamo nevladnike k povezovanju. Nudimo podporo in pomoč pri spremembah, ki so se zgodile, in pri prilagajanju načina dela. Z dobro voljo in entuziazmom pristopamo k izzivom, ki jih prinaša vsakdan v nevladniškem svetu.

V zadnjem letu se lahko pohvalimo s hitrim reagiranjem ob prvem zaprtju v marcu lani. V sodelovanju z Občino Postojna in štabom Civilne zaščite občine Postojna smo vzpostavili učinkovit sistem prostovoljcev. Na pozive štaba civilne zaščite Občine Postojna je tako 270 naših prostovoljcev poleg pomoči občanom pomagalo še s pomožnimi deli v  zdravstvu, logistiki, pomoči javnim institucijam, učencem in staršem, Občini Postojna in drugim. Skupaj so do junija letos opravili preko 579 ur prostovoljnega dela in projekt še vedno teče.

V sodelovanju z našim NVO s potencialom Društvom prijateljev mladine občin Postojna in Pivka smo prav tako v odgovor na potrebe, ki so se pokazale med epidemijo, koordinirali akcijo zbiranja in urejanja računalnikov in druge računalniške opreme za potrebe šolanja na daljavo. Učencem in dijakom smo tako razdelili 76 računalnikov, 50 kamer in 16 modemov z brezplačnim internetom.
Kljub različnim ukrepom, prepovedim in zapovedim smo tudi lani in letos izvedli našo tržnico nevladnih organizacij. Seveda pa se veselimo časa, ko bomo ta in tudi druge dogodke izvajali brez omejitev in dodatnega stresa.

Boreo in naše delo so kadrovske spremembe in epidemija sicer dodobra pretresli, nismo pa izgubili energije in znanja, zato vas z veseljem vabimo, da se oglasite v naši pisarni, nas pokličete ali nam pišete.

Fotogalerija


  • : _novi-asi_74.jpg
  • : _novi-asi_58.jpg
  • : _novi-asi_14.jpg
Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.