Cela ulica nori ...

Covid 19 je zelo globoko posegel v naša življenja. Življenja posameznika in družbe. Odvzeta nam je bila pravica druženja, ki je primarnega pomena za socializacijo človeka. Kultura je bila hendikepirana, prav tako šport in še marsikatera druga dejavnost, ki nam omogoča druženje. Ljudje kot socialna bitja potrebujemo medsebojne stike, potrebujemo kulturo, potrebujemo drug drugega.


Zato so prav dogodki fenomen, ki izhaja iz priložnosti, ki niso rutinske in vsakodnevne, hkrati pa vsebujejo prostočasne, zabavne, kulturne, osebne ali organizacijske cilje, ki ne sovpadajo z običajnimi aktivnostmi vsakdanjega življenja. Njihov namen je zabavati, praznovati, poučevati ali izzvati določene izkušnje skupine ljudi in to je tisto, kar ljudje potrebujemo.


Prihaja poletni čas in z odpravo ukrepov tudi t.i. »normalizacija«, kar se organizacije dogodkov tiče. Različna društva, javne institucije in posamezniki entuziasti skrbijo, da bomo lahko ta čas preživeli kar se da kreativno.


Organizacijo dogodkov pa kot nevladna organizacija lahko obrnemo tudi sebi v prid, saj ni boljšega trženjskega kanala, kot je dogodek v živo. Na ta način imajo ljudje priložnost našo organizacijo spoznati, preučiti, videti, kaj počne in se v primeru zainteresiranosti vanjo tudi vključiti. Vsi vemo, da je predvsem v nevladnih organizacijah, ki v večini primerov delujejo na prostovoljni bazi, vsak človek še kako pomemben.


Dodaten par rok, svežina v načinu razmišljanja, novi prijemi, nove ideje je vse, kar našo organizacijo bogati, ji omogoča, da raste.
Ko se odločite za organizacijo dogodka, ne pozabite na vse, kar je birokratskega potrebnega za to (UE, Policija ...), predvsem pa ne pozabite na vsebino, ki mora biti pestra, zanimiva in inovativna.


Ker ljudje se nas bodo zapomnili ravno po naši drugačnosti! Vabljeni, da spremljate in se udeležujete dogodkov v svojem kraju, nikoli ne veste, koga boste srečali.

 

PETKOVA ISKRICA:
»Povej mi, pa bom pozabil, pokaži mi, pa bom mogoče razumel, vpleti me in ne bom nikoli pozabil.« prirejeno po Benjaminu Franklinu

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.