Vsak dan novinar - en dan nevladnik

Pripravljate čez poletje kakšen zanimiv dogodek v vaši organizaciji?

Ali pa ste nevladna organizacija (društvo, zasebni zavod ali ustanova), ki tako ali tako vsak dan počne kaj zanimivega? Bi želeli odpreti svoja vrata novinarju, da preživi en dan v vaši organizaciji in pripravi prispevek o vaši organizaciji? Gre za akcijo »Vsak dan novinar – en dan nevladnik«, s katero želimo regionalna stičišča nevladne organizacije približati novinarjem. To je odlična priložnost za vas, da se spoznate z novinarji, z njimi navežete stike in začnete uspešneje sodelovati ter predstavljati svojo organizacijo ter delo v njej.

Če bi si želeli sodelovanja v akciji, potem nikar ne odlašajte.
V nekaj stavkih nam opišite vašo organizacijo, s čim se ukvarjate in kaj zanimivega bi lahko novinar počel v vaši organizaciji.  Na plano z idejami!

Kako in zakaj odpiramo vrata novinarjem

Čeprav novinarji redno poročajo o dogodkih in akcijah nevladnih organizacij, nimajo celovitega vpogleda v njihovo delovanje in se ne zavedajo raznolikosti njihovih dejavnosti, kakor tudi ne težav, s katerimi se vsakodnevno spopadajo. Da bi delo v NVO približali novinarjem, jih bomo povabili, da en dan preživijo v NVO. Ne kot novinarji, ampak kot pravi nevladniki, ki se bodo vključili v delo izbrane NVO. Novinarji bodo o preživetem dnevu v NVO pripravili prispevek.

Kako lahko sodelujete?

V akciji lahko sodelujejo vse NVO, ki dnevno izvajajo aktivnosti, v katere bi se lahko vključili novinarji. Prijavite se lahko tako, da na elektronski naslov stičišča pošljete opis  dela, ki bi ga novinar opravil v vaši organizaciji. Bodite čim bolj izvirni in kreativni, da boste s svojo ponudbo lahko prepričali novinarje, ki bodo sodelovali.

Kaj boste s tem pridobili?

  • večjo prepoznavnost in medijsko pokritost organizacije,
  • boljše stike z novinarji,
  • stike z NVO širom Slovenije.
Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.