Podaj pobudo

Šola za župane je vseslovenska akcija, ki jo pripravlja vseh dvanajst regionalnih stičišč nevladnih organizacij po Sloveniji. V okviru akcije bodo stičišča NVO po vsej državi organizirala pogovore med nevladnimi organizacijami in županskimi kandidati na letošnjih lokalnih volitvah.

Akcijo pripravljamo z namenom vključevanja predlogov, pobud in potreb s strani nevladnih organizacij in zainteresirane javnosti v politične programe kandidatov na lokalnih volitvah 2018.

Z akcijo bomo poskušali spodbuditi dialog med politiko in skupnostjo, predvsem pa vsebinske razprave o problematikah, ki jih zaznavajo nevladne organizacije pri svojem delu. Namen akcije je vključevanje prispevkov civilne družbe v programe za vodenje občin v naslednjem mandatu.

Vabimo vas, da nam svoje predloge, pobude, potrebe in ideje za izboljšanje življenja v vaši občini sporočite že pred akcijo, do 14. septembra 2018. Predloge lahko posredujete prek spletnega obrazca na naslovu https://www.boreo.si/predlogi.
Letošnji županski kandidati bodo v Šoli za župane lahko prisluhnili potrebam in predlogom civilne družbe in imeli priložnost, da skozi pogovore in dialog svoje programe oplemenitijo s svežimi projekti, novimi vsebinami, kreativnimi rešitvami in v mandat morda celo vstopijo z novimi partnerji iz nevladnega sektorja.

Dan Šole za župane bo v sodelovanju med nevladnimi organizacijami, lokalnimi skupnostmi ter kandidati in njihovimi štabi potekal 1. oktobra po vsej Sloveniji.

V naši regiji se bo Šola za župane občin Bloke, Cerknica in Loška dolina odvijala ob 11.00 v prostorih Večgeneracijskega centra Cerknica, za župane občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna pa ob 15.00 pa v Krpanovem domu v Pivki.
Na podlagi prejetih vsebin bomo oblikovali tematska izhodišča, ki bodo rdeča nit pogovorov v Šoli za župane.

 

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.