Drugi razpisi

Javni poziv za hiter odziv

Predmet razpisa: V CNVOSu so objavili nov javni poziv za hitre projekte oziroma hitre odzive, na katerem bodo lahko nevladne organizacije za nujne zagovorniške, pravne in komunikacijske akcije prejele med 4000 in 6000 evrov. Razpis je vreden 100.000 evrov, prijave pa bodo odprte do porabe sredstev. Izbor projektov bo potekal dvakrat mesečno: odločitve bodo tako praviloma sprejete v 14 dneh.
Naročnik: CNVOS
Vrednost: 100.000 EUR
Datum objave: 1.7.2021
Razpisni rok: 31.12.2021
Kontakt: Veronika Vodlan in Lena Penšek
E-pošta: OSIFE@cnvos.si
Telefon: 01 542 14 22
  Povezava do razpisa

Koncept hitrih projektov ste lahko slovenske nevladne organizacije v preteklem letu dodobra spoznale prek razpisa Programa Active Citizens Fund (ACF) v Sloveniji.  Hitra sredstva so nevladnikom na primer pomagala pri kampanji »Samo ja pomeni ja«, s katero je konzorcij nevladnih organizacij odločno stopil na stran žrtev posilstva in dosegel, da je popolni netoleranci do nasilja prikimal tudi zakon. Nevladniški strokovnjaki za informacijsko javnost so v času pandemije, ko se je kibernetski kriminal povečal za več sto odstotkov, s pomočjo hitrih sredstev organizirali kampanjo za ozaveščanje prebivalcev Slovenije o nevarnostih, ki nanje prežijo na spletu. Zanje so zaprosili tudi nevladniki, ki so se s svojim pravnim znanjem postavili v bran mariborskim dijakom, ki so na mirnem shodu zahtevali odprtje šol in bili za to kaznovani.

Novi razpis za hitre projekte je omogočil drug financer: Open Society Initiative za Evropo v okviru Open Society Foundations.

Vse informacije o razpisu, razpisna dokumentacija in odgovore na pogosta vprašanja so objavljene TUKAJ.

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.