Drugi razpisi

Civic Europe Idea Challenge: Ponovno je objavljen razpis za sofinanciranje projektov lokalnih NVO

Predmet razpisa: Civic Europe je inkubator lokalnih civilnih iniciativ in organizacij, ki podpira aktivno državljanstvo na lokalni ravni. Podpora poleg finančne vključuje tudi obsežno podporo v obliki znanja, podpore pri razvoju in krepitve zmogljivosti organizacije.
Naročnik: Fundacija Stiftung Mercator
Datum objave: 15.3.2021
Razpisni rok: 26.4.2021
Kontakt: Veronika Vodlan
E-pošta: veronika.vodlan@cnvos.si
Telefon: 01 542 14 22
  Povezava do razpisa

V Fundaciji Mercator, financerju programa Civic Europe Idea Challange, ki ga vodita MitOst in Platforma Sofia, verjamejo, da je sodelovanje državljanov na lokalni ravni predpogoj za vključujočo, odprto in dobro delujočo družbo. S sodelovanjem in skupnostnim delovanjem ljudje iščejo najboljše rešitve za izzive, s katerimi se sooča družba, ter na ta način vplivajo tudi na odločevalce ter spreminjajo družbo na bolje.

V okviru programa bodo podprli 20 navdihujočih projektov lokalnih nevladnih organizacij, usmerjenih v krepitev aktivnega državljanstva na lokalni ravni.

Organizacije lahko zaprosijo za financiranje projektov v višini do 35.000 EUR. V programu lahko sodelujejo organizacije iz 12 držav EU, tudi Slovenije.

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.