Aktualno

Naj mentor prostovoljcev

21. maj 2024

Povezava do vira: https://www.filantropija.org/2024/04/22/nacionalni-teden-prostovoljstva-2024/

Na Slovesni dan prostovoljstva so v Kočevju razglasili razglasili prejemnike nazivov: Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev, Naj projekt medgeneracijskega prostovoljstva, Najboljša prostovoljska zgodba, Junaki našega časa (šole in dijaški domovi z najbolje organiziranim prostovoljstvom), Prostovoljstvu prijazna občina ter Naj prostovoljec in Naj prostovoljka, zaposlen/-a v javni upravi.

Zelo smo ponosni, da je naziv naj mentor prostovoljcev prejel Stojan Bolič iz območnega združenja Rdečega križa Postojna-Pivka. V letu 2023 je pod njegovim okriljem delovalo 18 prostovoljcev, ki so opravili 974 ur prostovoljskega dela. Stojan prostovoljce motivira, vpliva na njihovo osebno rast, samozavest, skrbi za občutek pripadnosti in je njihov zgled.

Naj mentorica prostovoljcev je postala Karlina Mermal, pokrajinska koordinatorica programa Starejši za starejše za Savinjsko dolino. Naziv naj prostovoljke, zaposlene v javni upravi, je za leto 2023 pripadel županji občine Črna na Koroškem Romani Lesjak, naj prostovoljec v javni upravi pa je kriminalist Timotej Funkel, ki je zaposlen na policijski postaji Trbovlje in je lani na različnih področjih opravil več kot 880 ur prostovoljskega dela.

Občina Postojna je uspešno potrdila naziv Prostovoljstvu prijazna občina z obrazložitvijo "za prepoznavanje vrednosti prostovoljstva za kakovostno življenje v občini,  za sodelovanje v različnih nacionalnih prostovoljskih akcijah, podporo mladim prostovoljcem in prireditvi kot je Postoj na živi ulici z mladimi, izreden posluh za mladostnike brez spremstva in vizijo razvoja prostovoljstva".

Vsem dobitnikom nazivov iskreno čestitamo!

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.