Aktualno

VABILO: Mednarodni dan informacijske družbe »Poti in stranpoti v pravično in dobro digitalno prihodnost«

11. maj 2024

Povezava do vira: https://www.informacijska-druzba.org/wp-content/uploads/2024/05/Vabilo-program-Digitalna-prihodnost-10-let-NVO-VID.pdf

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo in Digitalno središče nevladnih organizacij Slovenije vabita na 10. Dan vključujoče informacijske družbe z naslovom »Poti in stranpoti v pravično in dobro digitalno prihodnost«, ki bo potekal v petek, 17. maja 2024 od 10.00 do 13.30 v Veliki dvorani, VI. nadstropje, Dalmatinova 4, Ljubljana.

Dogodek ob mednarodnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe bo namenjen retrospektivi 10. obletnice povezovanja nevladnih organizacij na poti v pravično in dobro digitalno prihodnost ter strokovnemu in večdeležniškemu premisleku o politikah in ukrepih digitalne preobrazbe Slovenije.

Posebna pozornost bo namenjena aktualnim vprašanjem digitalne preobrazbe z vidika razmerij med državo, civilno družbo in javno sfero, dobremu vladovanju (governance) javnih politik digitalne preobrazbe ter zagovorniški vlogi vsebinskih mrež nevladnih organizacij.

Prizadevanja za dobro in pravično digitalno prihodnost bomo obeležili s podelitvijo priznanj civilne družbe za dosežke na področju vključujoče informacijske družbe in digitalnega kaktusa za slabo upravljanje javne politike na področju digitalne vključenosti.

Namen dogodka je tudi spodbuditi čezsektorski dialog med deležniki digitalne preobrazbe Slovenije, ki je zastal v zadnjih letih. Še posebej v luči dejstva, da napovedani Strateški svet za digitalno preobrazbo še vedno ni začel delovati. Na nacionalni ravni pa niso vzpostavljene ustrezne platforme, ki bi omogočale partnersko komunikacijo in koordinacijo med različnimi pogledi in predstavami o digitalni preobrazbi.

Udeleženke in udeležence dogodka bosta nagovorili dr. Jerneja Jug Jerše, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji in Assya Kavrakova, izvršna direktorica European Citizen Action Service.

Program dogodka se nahaja na povezavi https://www.informacijska-druzba.org/wp-content/uploads/2024/05/Vabilo-program-Digitalna-prihodnost-10-let-NVO-VID.pdf.

Vstop je prost. Zaradi lažje organizacije prosimo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice https://www.1ka.si/a/b6143e2d do četrtka, 16. maja 2024.

Dogodek bo predvajan tudi prek spleta. Povezavo do spletnega video prenosa bodo prijavljeni udeleženci in udeleženke prejeli dan pred dogodkom. Posnetek bo objavljen na video kanalu Mreže NVO-VID.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.