Aktualno

Rok za oddajo letnih poročil in davčnih obračunov je 2. april

11. marec 2024

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/3511/rok-za-oddajo-letnih-porocil-in-davcnih-obracunov-je-2-april/

Društva morate do torka, 2. aprila 2024, AJPES predložiti vaša letna poročila in na FURS oddati davčni obračun. Prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom morate ob oddaji letnega poročila predložiti tudi poročilo o prostovoljstvu za leto 2023.

Letno poročilo in davčni obračun morate oddati vsa društva. To velja tudi v primeru, da v preteklem letu niste bila aktivna in v poročilu ne izkazujejte nobenega podatka.

Aplikacija za predložitev letnih poročil društev za leto 2023 pri AJPES je že na voljo. Več informacij o vsebini in postopku oddaje letnih poročilih za nevladne organizacije pa najdete tudi v našem vodiču Letna poročila.

Obračun DDPO morate oddati tudi društva, ki v celoti ugotavljate dohodke iz naslova opravljanja nepridobitne dejavnosti. Davčni obračun s posebnim obrazcem elektronsko oddate prek eDavkov. Vse o davku od dohodka pravnih oseb si lahko preberete tukaj.

Pri pripravi obračuna bodite še vedno pozorni na upoštevanje prejetih pomoči na podlagi interventnih ukrepov v letu 2023. Te pomoči namreč predstavljajo prihodke davčnega zavezanca in jih morate vključiti v davčni obračun. Več informacij o pripravi in oddaji davčnega obračuna je na voljo tukaj.

Rok za predložitev letnega poročila na AJPES za društva, ki ste zavezana k reviziji, se izteče v ponedeljek, 2. septembra.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.