Aktualno

Opomnik: Zavezanci po zakonu o zaščiti prijaviteljev morate do 1. marca poročati o prijavah

4. marec 2024

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/3502/opomnik-zavezanci-po-zakonu-o-zasciti-prijaviteljev-morate-do-1-marca-porocati-o-prijavah/

Do 1. marca 2024 morate vse nevladne organizacije, ki ste zavezanci po Zakonu o zaščiti prijaviteljev, Komisiji za preprečevanje korupcije oddati poročilo o prijavah, ki ste jih od zaposlenih prejele v letu 2023.

Gre za prijave kršitev predpisov, ki se nanašajo na javni interes in so zaposleni zanje izvedeli v okviru opravljanja svojega dela. Zavezanci za vzpostavitev notranjega postopka za prijavo ste NVO, ki zaposlujete več kot 50 oseb.

Komisiji morate NVO, ki ste zavezanci, do 1. marca 2024 posredovati podatke o prijavah, ki ste jih prejele v letu 2023. Poročilo oddate na elektronskem obrazcu za notranje prijave, ki ga je pripravila Komisija za preprečevanje korupcije in ga lahko najdete na njeni spletni strani. Če poročila ne oddate, to pomeni prekršek in boste za neporočanje morali plačati globo. Poročanje je obvezno, tudi če v letu 2023 niste prejeli nobene prijave. V tem primeru morate ustrezne rubrike izpolniti tako, da jih označite z 0, sicer obrazca ne bo mogoče oddati.

Več o zavezancih, vzpostavitvi postopka za notranjo prijavo in imenovanju zaupnika najdete tukaj.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.