Aktualno

IMPACT4VALUES – prvi javni razpis za nevladne organizacije predvidoma že konec marca

6. marec 2023

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/3254/impact4values-prvi-javni-razpis-za-nevladne-organizacije-predvidoma-ze-konec-marca/

CNVOS je bil skupaj s hrvaškima organizacijama, ustanovama Slagalica in Solidarna, uspešen na javnem razpisu Evropske komisije. Nastal je več kot 4-milijonski program Impact4values, v okviru katerega bodo preko javnih razpisov nevladnim organizacijam v Sloveniji in na Hrvaškem razdelili več kot 2 milijona evrov in izvedli široko paleto različnih usposabljanj.

Osnovni cilj programa Impact4valus, podobno kot vseh drugih »re-granting programov« Evropske komisije, je s financami in znanjem podpreti manjše nevladne organizacije, da bi se povečalo število organizacij, ki se lahko vsakodnevno borijo za uresničitev evropskih vrednot (človekove pravice, vladavina prava, demokracija ipd.).

Prvi javni razpis za male in srednje projekte v vrednosti 2.000.000 evrov, od tega za Slovenijo 800.000 evrov, je tako namenjen nevladnim organizacijam, ki so v obdobju zadnjih treh let (2020 – 2022) imele manj kot 300.000 evrov povprečnega letnega prihodka. Več o ostalih pogojih za prijavo si lahko preberete tukaj.

Razpis bodo objavili predvidoma 27. 3. 2023. Otvoritev programa in informativna delavnica bo 11. aprila na Platformi ZOOM – prijave bodo odprli v kratkem. Ob tem bodo organizirali tudi 6 regionalnih srečanj, kot je to že običajno, pa bo na voljo tudi telefonska in elektronska podpora. 

 

 

Spremljajte nas na Facebooku!


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.