Aktualno

Nagrade in priznanja na področju prostovoljstva

20. februar 2023

Povezava do vira: https://www.gov.si/novice/2023-02-20-zbiramo-predloge-za-kandidata-oziroma-kandidatko-za-nagrado-in-priznanja-na-podrocju-prostovoljstva/

Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je objavil Javni poziv k predlaganju kandidatov za nagrado oziroma priznanja na področju prostovoljstva za leto 2022.

Kandidati so lahko prostovoljci oziroma prostovoljke in prostovoljske organizacije, ki lahko kandidirajo za naslednje nazive:

  • Nagrada zaslužnemu prostovoljcu se podeli za življenjsko delo, če se je s svojim prostovoljskim delom izjemno uveljavil in z njim trajno prispeval k razvoju prostovoljstva in družbeni blaginji v Republike Slovenije ali za enkraten izjemen dosežek, če ima ta izjemen vpliv na področju prostovoljstva.
  • Nagrada zaslužni prostovoljski organizaciji se podeli organizaciji, če je s svojim delom dosegla izjemne in trajne dosežke na področju prostovoljstva na območju Republike Slovenije v časovnem obdobju daljšem od 20 let.
  • Priznanje se podeli za pomembne dosežke prostovoljcev in prostovoljskih organizacij v obdobju zadnjih petih let.

Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva lahko podeli največ eno nagrado in šest priznanj s področja prostovoljstva.

Rok za oddajo predlogov je ponedeljek, 3. april 2023, do 12. ure. Predlogi morajo do tega roka fizično ali v skenirani obliki prispeti na naslov Ministrstvo za javno upravo, Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana.

Merila in pogoji so podrobneje opredeljeni v javnem pozivu.

 

 

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.