Aktualno

Prepoved sklepanja novih pravnih obveznosti z nekaterimi javnimi madžarskimi institucijami

23. januar 2023

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/3222/prepoved-sklepanja-novih-pravnih-obveznosti-z-nekaterimi-javnimi-madzarskimi-institucijami/

V Uradnem listu Evropske unije je bil objavljen sklep Sveta Evropske unije o ukrepih za zaščito proračuna Unije pred kršitvami načel pravne države na Madžarskem. Do nadaljnjega velja, da na ravni Evropske unije velja prepoved sklepanja pravnih obveznosti z nekaterimi javnimi madžarskimi institucijami za programe, ki se izvajajo v neposrednem in posrednem upravljanju (npr. Erasmus+, Interreg).

Okvirni seznam teh institucij si lahko ogledate tukaj.

Gre za prepoved, ki se nanaša tako na prijavitelje kot partnerje, zato vam svetujemo, da v primeru prijave na projekte skupaj z madžarsko institucijo preverite, ali gre za organizacijo, za katero velja omenjena prepoved.

V primeru, da bo v vašo prijavo vključena institucija s seznama oziroma da boste s takim partnerjem v projektu sodelovali, se vam lahko zgodi, da bo vaša prijava zavrnjena oziroma bo v najboljšem primeru potrebnega veliko dela z nadomeščanjem tega partnerja.

Če ste tak projekt že prijavili, pa se čimprej obrnite na financerja.

Gre za začasni ukrep in velja do preklica omenjenega sklepa.

 

 

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.