Aktualno

Bliža se praznik nevladnikov: Odprli smo prijave na 20. Festival nevladnih organizacij LUPA!

24. maj 2022

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/3053/bliza-se-praznik-nevladnikov-odprli-smo-prijave-na-20-festival-nevladnih-organizacij-lupa/

Festival LUPA se po letu premora vrača: jubilejni, 20. Festival nevladnih organizacij, bo v četrtek, 8. septembra 2022, od 10. do 18. ure na Bregu v Ljubljani. Prijave so že odprte!

Letos bo na Bregu v središču Ljubljane predstavitev omogočena še večjemu številu organizacij, ki pomembno dopolnjujejo vlogo države, skrbijo za najbolj ranljive, varujejo okolje in naravo ter nam barvajo vsakdan s kulturnimi prireditvami. Svoje delo boste lahko predstavili na stojnicah, ki vam jih bodo – tako kot vsako leto – omogočili brezplačno. Prijavnico bodo po zapolnitvi prostih mest zaprli, zato ne odlašajte s prijavo.

Poleg stojnic lahko letos pomagate soustvariti tudi spremljevalni program.

S pevskimi, plesnimi in gledališkimi točkami se boste lahko predstavili na Bregu, poleg stojnic. Prijavite se lahko tukaj, o izboru pa vas bodo obvestili najkasneje 1. julija. Program bo povezovala prekaljena pripovedovalka Katja Preša. Pri izboru sodelujočih organizacij si bomo pomagali z vašimi opisi programa. S čim boste prepričali naključne mimoidoče, da ustavijo korak in vam zaploskajo? Prijavite se lahko s plesnimi predstavami, zborovskimi nastopi, gledališkimi točkami za otroke, folklornimi nastopi …

Omogočili pa vam bodo tudi bolj intimen prostor za okrogle mize, predavanja ali delavnice, in sicer v zunanjem delu Bara Cukrarna na Poljanskem nasipu, kjer vam lahko prisluhne okrog 50 oseb. V primeru slabega vremena bodo dogajanje preselili na Mestni trg, v kavarno Pritličje. Prijave sprejemajo tukaj, o izboru pa vas bodo prav tako obvestili do 1. julija. Prednost boste imele organizacije z dovršenim programom, poučnimi vsebinami in jasno idejo o namenu dogodka. Kaj se bodo naučili obiskovalci, kaj koristnega bodo izvedeli? V prijavo obvezno zapišite tudi, kje in kako boste tudi sami promovirali dogodek.

S prijavo na festival potrjujete, da boste ravnali v skladu s splošnimi pravili udeležbe na festivalu. Morebitna pravila za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 vam bodo poslali pred dogodkom.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.