Aktualno

Nove izjeme: brez mask v lokalih in kadar vse osebe izpolnjujejo pogoj PC

4. oktober 2021

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/2913/nove-izjeme-brez-mask-v-lokalih-in-kadar-vse-osebe-izpolnjujejo-pogoj-pc/

V četrtek, 30. septembra, je začela veljati sprememba Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki predpisuje dve novi izjemi pri obveznosti nošenja zaščitnih obraznih mask.

Nošenje mask po novem ni več treba nositi v prostorih, kjer velja obveznost pogoja PCT in kjer strežejo hrano in pijačo, na primer v gostinskih lokalih.

Mask prav tako ni več treba nositi v prostorih, kjer so v medsebojnem stiku le osebe, ki izpolnjujejo pogoj PC (preboleli/cepljeni).  To velja na primer v pisarni, kjer se združujejo le cepljeni in/ali preboleli sodelavci, ali pa v avtomobilu, ko se skupaj vozijo osebe iz različnih gospodinjstev, pa so vse cepljene ali prebolele.

Spremljajte nas na Facebooku!


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.