Aktualno

PO-stoj-na živi ulici in tržnica NVO 2021

6. september 2021

Tudi letos smo organizirali že tradicionalno tržnico nevladnih organizacij pod imenom PO-stoj-na živi ulici, s katero smo pričeli zaključno nedeljo festivala Zmaj 'ma mlade. Tržnice se je kljub ukrepom, ki so konkretno okrnili program, udeležilo 44 organizacij.

Že drugo leto zaradi omejitev namreč ni bilo pestrega športnega programa, kar je seveda najbolj vplivalo na športna društva, ki so bila iz prejšnjih let navajena na res pestro dogajanje. Prejšnja leta so se obiskovalci lahko preizkusili v večini športov, ki so se predstavljali na tržnici. Prav zaradi te okrnitve programa smo spremenili tudi samo lokacijo dogajanja. Dogajanje smo namesto po Tržaški in drugih lokacijah po Postojni postavili na parkirišče za Ljudsko univerzo in na Prešernovo ulico. Športna društva so letos razstavljala na parkirišču za Ljudsko univerzo, poleg predstavitve društev je Športna zveza Postojna pripravila tudi podelitev priznanj za športne dosežke v letu 2020. Kot prejšnja leta so se tudi letos predstavila raznolika športna društva, ki so predstavljala svoj program in vabila mlade k vpisu.
Na Prešernovi ulici se je zvrstil pisan izbor razstavljalcev – od nevladnih organizacij naše regije do ustvarjalcev, ki so predstavili svoje delovanje in izdelke. Organizacije, ki so se predstavljale, delujejo na različnih področjih, od okoljevarstva, kulture, humanitarnosti do ohranjanja kulturne dediščine. Za popestritev je poskrbela tudi Fotoprikolica, kjer so se udeleženci in obiskovalci lahko fotografirali in prejeli fotografije za spomin. Še ena izmed popestritev popoldneva je bila zagotovo tudi predelana konjska prikolica, ki je obiskovalcem nudila brezplačno kavo ali kakav.
Le teden pred tržnico pa smo izvedeli za zgodbo mlade mamice, ki stanuje v Postojni in potrebuje finančna sredstva za zdravljenje po prometni nesreči. Poleg same organizacije tržnice smo se tako vrgli še v organizacijo dobrodelnega srečelova. Odzvalo se je kar 45 organizacij in posameznikov, ki so donirali različne izdelke in storitve. Prav tako je bil izjemen odziv na srečelov na sami tržnici. Nekaj srečk je sicer ostalo, kljub temu pa se je nabralo 1100 €, ki bodo v celoti namenjeni zdravljenju.
Tudi letošnjo tržnico ocenjujemo kot uspešno, kljub temu pa že težko čakamo čas, ko bomo spet lahko pripravili dogajanje brez omejitev po željah udeležencev in obiskovalcev.

Spremljajte nas na Facebooku!


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.