Aktualno

LUPA praznuje 20 let: Prijave na Festival nevladnih organizacij so odprte!

4. junij 2021

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/2819/lupa-praznuje-20-let-prijave-na-festival-nevladnih-organizacij-so-odprte/

Tudi letos bo nevladniški duh solidarnosti in sodelovanja zavel v naši prestolnici! Jubilejni, 20. Festival nevladnih organizacij LUPA bo v sredo, 15. septembra 2021, od 10. do 18. ure na Bregu v Ljubljani.

Nevladne organizacije so v preteklem letu opravile pomembno delo pri blaženju posledic epidemije. Bolničarji prostovoljci Rdečega križa Slovenije so vsak dan pomagali v bolnišnicah in domovih starejših po celi državi, prostovoljci Slovenske filantropije so v obdobjih ukinitve javnega prevoza opravili več kot 1400 prevozov zaposlenih v domove za starejše in UKC Ljubljana, prostovoljci društva Duh časa so usposobili in skupaj z ZPM Ljubljana Moste-Polje in ZPMS šolarjem in dijakom razdelili več kot tisoč računalnikov za šolanje na daljavo, Društvo za nenasilno komunikacijo je uvedlo 24/7 dežurni telefon za žrtve nasilja …

To je le nekaj podatkov iz videa, ki smo ga objavili decembra, ob dnevu človekovih pravic. Čeprav vse kaže, da bomo lahko v prihodnjih mesecih zadihali nekoliko lažje, je epidemija za seboj pustila razdejanje. Delo nevladnih organizacij bo zato tudi v prihodnosti še kako pomembno za vrnitev v življenje, kakršnega se spominjamo, informativne stojnice na festivalu v središču Ljubljane pa eden od načinov predstavitve dela in oblik pomoči prebivalkam in prebivalcem Slovenije. Zato pridite in se predstavite tudi letos! Prijave zbiramo do 25. avgusta. Zaradi zagotavljanja varnostne razdalje bomo lahko udeležbo zagotovili le najhitrejšim, zato ne odlašajte s prijavo.

S prijavo potrjujete, da boste ravnali v skladu s splošnimi pravili udeležbe na festivalu. Aktualna pravila za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 vam bomo poslali pred dogodkom.

Okroglih miz, delavnic in predavanj v zaprtem prostoru letos iz previdnostnih razlogov ne bo. Prav tako v tem trenutku še ne vemo, ali bomo poleg stojnic organizirali tudi spremljevalni program z vašimi glasbenimi, plesnimi in gledališkimi točkami. Odločitev o živem programu vam bomo sporočili mesec dni pred festivalom, torej okrog 15. avgusta. Do takrat pa lahko v miru razmislite, s čim bi lahko navdušili občinstvo.

Spremljajte nas na Facebooku!


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.