Aktualno

Z omejitvami dovoljena kongresna dejavnost, za gledalce športnih prireditev obvezne maske

31. maj 2021

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/2817/z-omejitvami-dovoljena-kongresna-dejavnost-za-gledalce-sportnih-prireditev-obvezne-maske/

V ponedeljek, 31. maja, je v veljavo stopil nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Po novem je na seznam izjem, torej dejavnosti, ki se lahko opravljajo pod pogojem, da so izvajalci dejavnosti tedensko testirani in negativni na bolezen covid-19, dodana tudi kongresna dejavnost.

Polovica vseh sedišč ali meter razdalje na prostem

Poleg pogoja testiranja izvajalcev kongresne dejavnosti je dodana tudi prostorska omejitev. Kongresov v zaprtih javnih prostorih ali na odprtih površinah s fiksnimi sedišči se bo lahko udeležilo toliko ljudi, da bo zapolnjena polovica vseh sedišč. Med udeleženci mora biti vsaj eno prosto sedišče, izjema je pri članih istega gospodinjstva. Če boste na odprtih površinah, kjer fiksiranih sedišč ni,  postavljali provizorična sedišča morajo ta biti postavljena vsaj 1 meter narazen.

Maske na športnih prireditvah

V petek je začel veljati Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki po novem določa, da morajo gledalci na športnih prireditvah nositi zaščitne maske.  Še naprej ostajajo v veljavi določbe glede zasedenosti sedišč in drugi varovalni ukrepi, o katerih smo pisali tukaj.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.