Aktualno

Vseslovenska raziskava o prostovoljstvu v Sloveniji

18. november 2020

Povezava do vira: https://www.filantropija.org/izobrazevanja/

Slovenska filantropija in Oddelek za psihologijo Univerze v Ljubljani pripravljata anketo, s katero bi želijo bolje razumeli načine, kako prostovoljske organizacije privabljajo in selekcionirajo nove prostovoljce, pa tudi osebne izkušnje prostovoljcev in kaj jih navdušuje pri prostovoljskem delu.

Prostovoljske organizacije

Da bi bolje razumeli načine, kako prostovoljske organizacije privabljajo in selekcionirajo nove prostovoljce, smo pripravili spletni vprašalnik, ki je namenjen vsem vodjem in odgovornim osebam v prostovoljskih organizacijah, ki delujejo na različnih področjih v Sloveniji. Pri tem želijo poudariti, da ni pravilnih in napačnih odgovorov na zastavljena vprašanja, saj jih zanimajo predvsem vaše osebne izkušnje s privabljanjem in selekcijo prostovoljcev.

Izpolnjevanje vprašalnika traja približno 5 minut.

Prostovoljci

Da bi bolje razumeli dejavnike, ki se povezujejo z opravljanjem prostovoljskega dela so pripravili spletni vprašalnik, namenjen prostovoljkam/cem, ki delujejo na različnih področjih v Sloveniji. Zanimajo jih predvsem vaše osebne izkušnje s prostovoljskim delom. Spletni vprašalnik je v celoti anonimen.

Več kot vas bo izpolnilo vprašalnik, bolj nazorna bo slika, ki bo pomagala bolje razumeti dejavnike prostovoljstva v Sloveniji. Rezultati pa bodo pomagali tudi prostovoljskim organizacijam – omogočili bodo vpogled v to, kaj vas navdušuje pri prostovoljskem delu, s kakšnimi težavami se soočate in v čem vidite priložnosti za izboljšanje pogojev vašega dela. Na ta način se bodo organizacije lahko bolj ustrezno odzvale na vaše želje in potrebe.

E-usposabljanje za mentorje

Zaradi izjemnega zanimanja, bodo na Slovenski filantropiji ponovno izvedli 3-delno e-izobraževanje za mentorje. To je namenjeno vsem, ki v organizaciji opravljate delo mentorja ali koordinatorja prostovoljcev in si želite pridobiti osnovna znanja za uspešno opravljanje vašega dela.

Izobraževanje je sestavljeno iz treh zaporednih izobraževanj oziroma sklopov, ki se smiselno nadgrajujejo. Prijava je možna tako na posamezni sklop kot na vse tri zaporedne sklope.

    Sklop: Zakon o prostovoljstvu – 27. 11. 2020
    Sklop: Pridobivanje prostovoljcev – 4. 12. 2020
    Sklop: Motiviranje in spremljanje prostovoljcev – 9. 11. 2020

 

Spremljajte nas na Facebooku!


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.