Aktualno

Ste na letošnjem seznamu upravičencev do donacij iz dela dohodnine?

12. oktober 2020

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/2611/ste-na-letosnjem-seznamu-upravicencev-do-donacij-iz-dela-dohodnine/

Vlada je potrdila seznam upravičencev do donacij 0,5 odstotka dohodnine za leto 2020. V skladu z Zakonom o dohodnini so na seznamu vse nevladne organizacije, ki so pogoje za uvrstitev na seznam izpolnile najkasneje 31. decembra 2019.

Nevladne organizacije ste na seznam upravičencev do donacij uvrščene glede na podatke iz javne evidence nevladnih organizacij v javnem interesu. Vsem nevladnim organizacijam, ki izpolnjujete pogoje za uvrstitev, priporočamo, da preverite, ali ste uvrščene na seznam. Če vas na seznam kljub izpolnjevanju pogojev niso uvrstili, o tem obvestite pristojno ministrstvo, saj je to odgovorno za vpis v javno evidenco. Če pri tem potrebujete pomoč, nam sporočite.

Zaradi spremembe Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije rok za objavo seznama upravičencev ni več 31. julij, kot je veljalo do letos, ampak 30. september. Več o tem si lahko preberete na povezavi: https://www.cnvos.si/novice/2581/znane-so-donacije-05-dohodnine-za-leto-2019-seznam-upravicencev-za-2020-bo-objavljen-do-konca-septembra/

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.