Aktualno

PO-stoj-na živi ulici in tržnica NVO 2020

10. september 2020

Tudi letos nam je kljub ukrepom uspelo speljati Tržnico nevladnih organizacij, na kateri se je predstavilo 45 društev, zavodov in drugih organizacij naše regije.

Ob zaključku Festivala Zmaj 'ma mlade se je na tržnici nevladnih organizacij obiskovalcem predstavilo 45 organizacij, ki v občini Postojna in širši regiji delujejo na različnih področjih, od športnih, kulturnih, humanitarnih, okoljevarstvenih ...

Kaj vse počnejo nevladniki in kako z vloženim prostovoljnim delom dvigujejo kvaliteto življenja v lokalnem okolju in širše, so letos pokazali na prizorišču za Ljudsko univerzo in na Prešernovi cesti. Predstavila so se športna in kulturna društva, organizacije, ki z ozaveščanjem in različnimi aktivnostmi skrbijo za zdrav in aktiven način življenja in spoštljiv odnos do okolja. Manjkali niso niti ponudniki storitev in izdelkov domače obrti.

Letos se obiskovalci žal niso mogli udeležiti igranja različnih športov, niti preizkusiti raznih rekvizitov. Tudi delavnice so manjkale, saj ob tem ni mogoče zagotoviti razdalje in ugoditi vsem zahtevam in priporočilom, ki so letos krojile poletne dogodke. Smo pa lahko ob dobri kavi poklepetali in se še bolj povezali med seboj. Mogoče pa kljub okrnjenemu programu dogodek prinese večjo povezanost in sodelovanje pri različnih projektih v prihodnosti.

Obiskovalci so nedvomno začutili sporočilo, da sta sodelovanje in povezanost najboljša načina za premagovanje ovir in tudi za preživljanje prostega časa.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.