Usposabljanja

Pridobitne dejavnosti v nevladnih organizacijah

30. maj 2024 ob 17.00, Splet

Poletje se bliža in z njim čas različnih dogodkov, na katerih se pojavljajo tudi priložnosti, da nevladne organizacije (saj veste - društva, zavodi, ustanove) kaj zaslužite. Kako in katere pridobitne dejavnosti lahko opravljate, bomo izvedeli na naši delavnici.

Prijava na dogodek je obveznaPrijava >>

Na delavnici bomo podrobneje predstavili naslednja področja:

  • tržna (pridobitna) in nepridobitna dejavnost
  • kdaj lahko društva, zavodi in ustanove izvajajo pridobitno dejavnost,
  • kako pridobitno dejavnost opredeliti v statutu ali aktu o ustanovitvi in kako jo registrirati,
  • katere pogoje morajo upoštevati NVO, ki izvajajo dejavnost trgovine, gostinstva, organizacije dogodkov, izletov ali prodaje prek spleta,
  • in vse ostalo, kar je dobro poznati, preden se lotimo prodaje blaga ali storitve (obveznosti izdajanja računov, kdaj je treba plačati davek davek, zakonita poraba dobička/presežka)

Usposabljanje bo izvedla Petra Cilenšek, vodja pravne službe CNVOS, predavateljica in strokovnjakinja za zakonodajo in zakonske predloge, ki se tičejo nevladnega sektorja. Potekalo bo preko aplikacije Zoom in bo trajalo 2 uri.

Udeležba na delavnici je za nevladne organizacije brezplačna, nujna pa je prijava najkasneje en dan pred dogodkom. V prijavi vpišite tudi vaša vprašanja za izvajalko.

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj NVO v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje razvoja podpornega okolja za nevladne organizacije 2023-2027.

 

 

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.