Usposabljanja

Branje občinskih proračunov

30. maj 2022 ob 17.00, Zoom

Ste pri svojem delu že srečali z občinskim proračunom? Vas zanima, kje se skriva razpisni denar, kaj predstavljajo določeni konti? Se vam zdi proračun le kup papirja, ki ga ne razumete? Vas zanima kaj več kot le razpisni denar za delovanje vaše organizacije?

Prijava na dogodek je obveznaPrijava >>

Občinski proračun ni le zbirka prihodkov in odhodkov, temveč je tudi kratkoročna zaveza in načrt občine za izvajanje politik, strategij in razvojnih načrtov. Na tokratni delavnici vam bomo najprej predstavili osnovno zakonodajo s področja lokalne samouprave, nadaljevali bomo z vlogo občine v življenju (in financiranju) nevladnih organizacij, osrednji del delavnice pa je namenjen spoznavanju proračuna občine, predvsem z namenom opismenjevanja nevladnikov pri branju in razumevanju le-tega. Zadnji del delavnice je namenjen spoznavanju poti, ki jih lahko uporabite za vključevanje vaših pobud v proračun.

Delavnico bo vodil Samo Vesel, naš strokovni sodelavec in programski vodja Mladinskega centra Postojna. Kot dolgoletnemu občinskemu svetniku v Občini Postojna mu je področje občinskih proračunov res dobro poznano.

Delavnica se izvaja v sklopu mreže regionalnih stičišč ZaNVO.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna, prijave so obvezne. Na dan dogodka vam bomo povezavo poslali na e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi.

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.