Usposabljanja

ABC za bodoče nevladnike: kako ustanoviti društvo, zasebni zavod ali ustanovo?

10. november 2021 ob 14.00, Zoom

Bi radi ustanovili društvo, zasebni zavod ali ustanovo in želite, da bi vam strokovnjakinja, ki ima pravno ureditev nevladnih organizacij v malem prstu, na jasen in pregleden način razložila, kaj vse morate narediti in kakšne bodo vaše glavne obveznosti po ustanovitvi organizacije?

Na pravem mestu ste. CNVOS vas vabi, da se prijavite na brezplačno svetovalnico za bodoče nevladnike, na kateri vam bo Petra Cilenšek, vodja pravne službe CNVOS, v dveh šolskih urah predstavila:

  • osnovne razlike med različnimi oblikami nevladnih organizacij (društvo, zasebni zavod, ustanova/fundacija),
  • kakšne so prednosti različnih oblik nevladnih organizacij,
  • zakonsko ureditev: kateri so obvezni organi organizacije, katere pogoje morajo izpolnjevati, kakšne so njihove obveznosti,
  • trende in rešitve na področju upravljanja nevladnih organizacij,
  • na kaj moramo biti pozorni pri ustanovitvi zavoda glede plačevanja obveznih prispevkov za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje,
  • kakšni so postopki ureditve in registracije nevladne organizacije ter kakšni so stroški,
  • katere so ključne obveznosti do države po ustanovitvi: komu moramo poročati, kdaj in kaj.

V drugem delu delavnice se bo Petra posvetila vašim vprašanjem v zvezi z ustanovitvijo nevladne organizacije in vam pomagala razrešiti dilemo, katera oblika bi najbolj ustrezala vašim željam in potrebam.

Delavnico izvaja CNVOS, zato se prijavite na povezavi: https://www.cnvos.si/kaj-pocnemo/izobrazevanja/aktualna/abc-za-bodoce-nevladnike-kako-ustanoviti-drustvo-zasebni-zavod-ali-ustanovo-prijava/.

S prijavo se zavezujete, da boste obiskali delavnico. Na delavnici lahko manjkate le, če imate za odsotnost upravičene razloge. Če za neudeležbo ne boste posredovali opravičila, bo vaša organizacija izgubila možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah CNVOS v naslednjih 12 mesecih.

Ker je povpraševanje za naše delavnice veliko, je prav, da priložnost za udeležbo dobijo tisti, ki nameravajo sodelovati. Če niste prepričani, da boste lahko na delavnici sodelovali, vas prosimo, da mesto prepustite nevladniškim kolegicam in kolegom. Hvala za razumevanje!

 Izvedbo delavnice sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.