Projektna akademija

Uvodno usposabljanje za prostovoljce v Varnih točkah

19. april 2024 ob 10.00, splet

Slovenska fundacija za UNICEF pripravlja uvodno usposabljanje za prostovoljce v Varnih točkah.

Usposabljanje je namenjeno prostovoljcem v že obstoječih in novih Varnih točkah, zato vabimo, da se usposabljanja v čimvečji meri udeležite.

Na usposabljanje se predhodno prijavite na e-naslov eva.krzisnik.jansa@unicef.si in vpišete podatke: ime in priimek, letnica rojstva (za namen razpisa), e-mail, naziv Varne točke in kraj Varne točke (če se vas prijavlja več iz iste Varne točke, lahko tudi v enem e-mailu sporočite podatke vseh udeleženk_cev). Če potrebujete potrdilo o udeležbi na usposabljanju, pripišite tudi to informacijo.

Po prijavi boste na e-naslov prejeli gradiva za usposabljanje in povezavo do srečanja.

Potek usposabljanja

Prvi del usposabljanja bo teoretičen, a hkrati prepleten s praktičnimi primeri – predstavljen bo projekt, njegov namen in delovanje. Prav tako bo prikazanih nekaj statističnih podatkov o obiskih otrok v Varnih točkah v preteklem šolskem letu ter vrstah stisk otrok s poudarkom na nasilju in duševnemu zdravju otrok in mladih. Osrednji del usposabljanja bo namenjen prepoznavanju stiske otroka in učenju tehnik za vzpostavljanje stika in varnega odnosa z otrokom ter učenju reagiranja in komuniciranja v primeru, da se otrok zateče v Varno točko. Zadnji del usposabljanja bo praktičen. Skozi resnične primere obiskov otrok se bodo udeleženke_ci preizkušali v vlogi Varne točke.

Če še niste vključeni v mrežo Varnih točk in prihajate iz Primorsko-notranjske regije, pa bi se želeli priključiti, nam pišite: info@boreo.si.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.