Aktualno

Objava javnega poziva za delovanje lokalnih akcijskih skupin in odobritev novih strategij lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027

1. januar 1970

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/3197/objava-javnega-poziva-za-delovanje-lokalnih-akcijskih-skupin-in-odobritev-novih-strategij-lokalnega-razvoja-za-programsko-obdobje-do-leta-2027/

23. decembra 2022 je bil v Uradnem listu objavljen javni poziv, na podlagi katerega lahko lokalna partnerstva v Sloveniji pričnejo z oblikovanjem lokalnih akcijskih skupin (LAS) za namen priprave novih strategij lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027.

Lokalno partnerstvo bo moralo biti tudi v prihodnjem programskem obdobju (enako je bilo v obdobju 2014 - 2021) organizirano kot pogodbeno partnerstvo treh sektorjev, javnega, gospodarskega in civilnega. Partnerstvo bo moralo delovati tako, da tudi pri odločanju o izboru projektov ne javni, ne gospodarski in ne civilni sektor ne bo nadzoroval odločanja, torej imel večine glasov. Pogoje za oblikovanje LAS in njegovo delovanje določa Uredba o delovanju lokalnih akcijskih skupin in potrditvi strategij lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027.

Lokalne akcijske skupine bodo do 31. julija 2023 morale pripraviti strategije lokalnega razvoja, ki bodo podlaga za izvajanje projektov na terenu. Lokalna akcijska skupina bo delovala z namenom uresničevanja ciljev in potreb lokalnega okolja in po načelu od spodaj navzgor, zato ste nevladne organizacije, ki potrebe lokalnega okolja najbolj poznate, vabljene, da se vključite v obstoječe oziroma nove lokalne akcijske skupine na vašem območju in tako pripomorete k oblikovanju konkretnih in kvalitetnih strategij lokalnega razvoja.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.