Aktualno

Regres za letni dopust je treba izplačati do 1. julija

9. maj 2022

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/3044/regres-za-letni-dopust-je-treba-izplacati-do-1-julija/

Regres za letni dopust morate nevladne organizacije svojim delavcem izplačati najkasneje do 1. julija 2022. Pogoj za izplačilo regresa je delovno razmerje. Do izplačila so torej upravičeni tudi delavci za starševskem dopustu in bolniško odsotni delavci.

Regres mora biti izplačan vsaj v višini minimalne plače v Sloveniji. Ta za leto 2022 znaša 1074,43 evrov. V primeru da delavec pri vas ni zaposlen celo koledarsko leto, mu pripada sorazmerni del regresa.

Regres za letni dopust se izplača v neto znesku, kar pomeni, da je prost plačila prispevkov in dohodnine. Regres pa je kljub temu obdavčen, če znaša več kot povprečna plača zaposlenih v Sloveniji. V tem primeru se v dohodnino šteje le del regresa, ki presega ta znesek.

Za invalidske in humanitarne organizacije velja, da ne smejo izplačevati višjih prejemkov iz dela kot veljajo za uslužbence v javnem sektorju. Regres v teh organizacijah tako ne sme biti višji od  1.074,43  evrov.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.