Aktualno

Epidemija je podaljšana do 16. aprila

15. marec 2021

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/2754/epidemija-je-podaljsana-do-16-aprila/

Vlada RS je izdala nov Odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni covid-19 na območju Republike Slovenije, s katerim je epidemijo v državi podaljšala, in sicer še za 30 dni. Odlok bo začel veljati danes, v četrtek 18. marca, in bo veljal do 16. aprila 2021.

Odlok o razglasitvi epidemije bolezni covid-19 v državi je peti odlok Vlade RS, s katerim je podaljšala razglasitev epidemije. Po prvem valu so epidemijo znova razglasili 19. oktobra 2020.

Da bi nevladnim organizacijam olajšali delovanje v času epidemije, v CNVOS še naprej spremljajo sprejete ukrepe in druge informacije, pomembne za delovanje nevladnih organizacij.  Na strani NVO v času koronavirusa zbirajo vse ključne informacije, pomembne za delovanje nevladnih organizacij v času epidemije. Poleg člankov boste na strani NVO v času koronavirusa našli tudi odgovore na najpogostejša vprašanja (FAQ) in svetovalne videe. Posnetke pravnih posvetovalnic o ukrepih iz protikoronskih paketov, relevantnih za nevladne organizacije, si lahko ogledate na njihovem YouTube kanalu.

Za lažje in hitrejše delo so z izjavami in odredbami v času epidemije posodobili tudi spletno aplikacijo e-pravnik. Tam si lahko v nekaj korakih brezplačno in samostojno izdelate ključno dokumentacijo, od odredbe o čakanju na domu do izjave delavca o nezmožnosti dela.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.