Aktualno

Pravna posvetovalnica: Kaj nevladnim organizacijam prinaša #PKP6?

26. november 2020

Povezava do vira: https://www.cnvos.si/novice/2659/pravna-posvetovalnica-kaj-nevladnim-organizacijam-prinasa-pkp6/

Kaj bodo imele od šestega protikoronskega paketa nevladne organizacije? Kateri ukrepi se podaljšujejo in kateri spreminjajo? Kdaj in kako lahko uveljavljamo možnost 100-odstotnega povračila nadomestila za čakanje? Pod katerimi pogoji velja delno povračilo stroškov tudi za nevladne organizacije? CNVOS-ova pravna svetovalka bo v posvetovalnici na Zoomu, ki bo v petek, 4. decembra ob 10. uri, razložila, kaj #PKP6 pomeni za nevladne organizacije, odgovarjala pa bo tudi na vaša vprašanja.

Šesti protikoronski paket vključuje tudi pomembno novost: nevladnim organizacijam ne bo treba vračati denarja, ki so ga prejele od občin za izvajanje projektov v letu 2020. Načrtovane dejavnosti bodo lahko izvedle v letu 2021. Petra Cilenšek vam bo ukrep podrobneje pojasnila in povedala, katere pogoje morate izpolnjevati za uveljavljanje te novosti.

Zakon ureja tudi  možnost zbora članov društva na daljavo in podaljšanje mandata članom organov društev, katerim je mandat potekel med veljavnostjo ukrepov o začasni omejitvi gibanja ljudi in prepovedi zbiranja. Izvedeli boste tudi, o čem morate po novem obvestiti inšpektorja za delo.

Pravna posvetovalnica bo trajala uro in pol. Udeležba je brezplačna, število mest pa je omejeno.


Datum: 4. 12. 2020, od 10.00 do 11.30

Lokacija: splet, prek aplikacije Zoom

Maksimalno število udeležencev: 95

Kotizacija: brezplačno

Rok prijave: do zasedenosti prostih mest oziroma najkasneje do 3. 12. do 12.00.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.