Aktualno

Vabilo na 19. svetovni festival praženega krompirja v Postojni

21. avgust 2019

Povezava do vira: www.visit-postojna.si/si/prireditve-in-dogodki-v-postojni/prihajajoci-dogodki-v-postojni-in-okolici/19-svetovni-festival-prazenega-krompirja-v-postojni-7-9-2019

V soboto, 7. septembra boste prišli na svoj račun, saj se bo v Postojni odvil že 19. svetovni festival praženega krompirja.

Na parkirišču pred PTC Primorko bo od 10. ure dalje ob zabavnem, glasbeno-kulturnem dogajanju ves dan dišalo po praženem krompirju, ki ga boste lahko okušali na več kot 99 načinov!

Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi je s ciljem in namenom ohranjanja tradicije slovenskega podeželja, tradicionalne kulinarike ter prepoznavnosti praženega krompirja doma in v tujini že leta 2001 v Mokronogu organiziralo prvi festival praženega krompirja, ki se ohranja vse do danes.

Na letošnji že 19. izvedbi festivala se bo predstavilo več kot 80 pražilskih ekip iz Slovenije in tujine. Obiskovalci prireditve boste lahko na prodajnih stojnicah kupili  tudi domače točeno pivo, suhomesnate in mesne izdelke iz divjačinskega, govejega ter svinjskega mesa, ekološka žita in oljnice, bučna in olivna olja, glinene posode, idrijske čipke ter številne ostale izdelke in pridelke domače obrti.

Vabljeni torej, da se nam pridružite prvo soboto v septembru in skupaj z nami napolnite Postojno z dišečim vonjem po praženem krompirju, ki se mu nihče ne bo mogel upreti.

Naši kraji ponujajo tudi mnoge lepote, vredne obiska, zato vam podajamo nekaj uporabnih predlogov ogledov turističnih znamenitosti ter aktivnosti, s katerimi si lahko načrtujete čudovit vikend v Postojni ter si še dodatno popestrite dogajanje na dan festivala.

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.