Aktualno

Pomagaj očistiti Slovenijo! Iščejo se koordinatorji akcije...

17. julij 2018

Povezava do vira: www.ocistimo.si

Okoljski izzivi potrebujejo našo takojšnjo pozornost. Zdaj je zadnji čas, da jih naslovimo. 15. septembra 2018 bo tretjič (in zadnjič) v zgodovini Slovenije organizirana nacionalna prostovoljska čistilna akcija.

Ekologi brez meja letos ponovno organizirajo vseslovensko čistilno akcijo Očistimo Slovenijo. Akcija v Sloveniji bo letos prvič del svetovne akcije za čisti in boljši svet - World Cleanup day 2018. Prav zato bo letos potekala jeseni, in sicer na isti dan kot v večini držav sveta. Namen letošnje akcije ni le čiščenje, veliko večji pomen bo na ozaveščanju o boljšem ločenem zbiranju odpadkov ter nenazadnje tudi o preprečevanju nastajanja odpadkov. Pridružite se nam tudi letos in postanite del globalne čistilne akcije. Okoljski izzivi potrebujejo našo takojšnjo pozornost. Zdaj je zadnji čas, da jih naslovimo.

Pri organizaciji in izvedbi akcije potrebujemo pomoč tako posameznikov kakor tudi lokalnih društev, skupnosti, šol in skupin, zato bo vsak par rok zelo dobrodošel. Vsi, ki bi bili radi del čiščenja, ozaveščanja in urejanja ter varovanja našega okolja, lahko vse potrebne informacije najdete na www.ocistimo.si ali naslovite vprašanja, predloge in pobude po elektronski pošti na lokalno@ocistimo.si.

 

 

 


Kontakti

Vilharjeva ulica 14
SI-6230 Postojna
Tatjana Hvala
koordinatorka projektov
Ana Širca
svetovalka za razvojne projekte
Samo Vesel
vodja programskega sveta

Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru 11. prednostne osi Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne naložbe 2.11.4. Krepitev zmogljivosti za vse zainteresirane strani, ki izvajajo politike na področju izobraževanja, vseživljenjskega učenja, usposabljanja in zaposlovanja ter socialnih zadev, vključno prek sektorskih in teritorialnih dogovorov za spodbujanje reform na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, Specifični cilj 1: Okrepljena zmogljivost nevladnih organizacij za zagovorništvo in izvajanje javnih storitev.