Usposabljanja

Pisanje tekstov za spletno stran

11. maj 2021 ob 17.00, splet

Kakšni teksti so primerni za vsebine na naših spletnih straneh? Na kaj moramo biti pozorni, ko pišemo vsebine?

Prijava na dogodek je obveznaPrijava >>

Ko pišemo tekste za spletno stran, moramo biti pozorni na dva vidika:

  1. Teksti morajo biti optimizirani za iskalnike, da nas npr. Google pozicionira med zadetki iskanj čim višje, saj nas bodo le tako uporabniki lahko našli. Govorimo o organski poziciji, ki je odlična naložba, vedeti pa moramo, da jo gradimo na daljši rok.
  2. Teksti morajo pritegniti bralčevo pozornost in mu morajo brez napora, četudi ne bere natančno vsebine, podati ključne informacije in ga jasno usmerjati k akciji, za katero želimo, da jo naredi.

V sklopu predavanja se bomo na praktičnih primerih naučili pisati tekste za digitalne kanale, s poudarkom na tekstih za spletne strani (dotaknili se bomo tudi družbenih omrežij in direktne pošte) na način, ki bo Googlu "všeč" in nas bo s časoma kot relevantne začel rangirati višje.

Udeležba na delavnici je brezplačna, prijave pa so obvezne. Delavnica bo potekala prek spleta. Na dan delavnice boste na elektronski naslov, ki ga boste navedli v prijavi, prejeli povezavo.
Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

NVO Dogodki

 

Aktualni razpisi


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.