Aktualno

Podprite Zakon o NVO

14. marec 2018

Naslednji teden bodo poslanke in poslanci v državnem zboru obravnavali predlog Zakona o nevladnih organizacijah. Zakon, med ostalim, prinaša tudi ustanovitev sklada za NVO iz nerazporejene dohodnine. Vabimo vas, da v imenu vaše nevladne organizacije tudi vi podpišete dopis, ki bo v ponedeljek s strani CNVOS naslovljen na vse poslance in poslanke.


Ne glede na odstop predsednika vlade, pričakujemo, da bo Državni zbor sprejel Zakon (http://imss.dz-rs.si/imis/56c16f2dee90a4bbb6b8.pdf), kljub temu pa želimo poslance in poslanke osebno nagovoriti, da s svojo podporo in glasom k temu prispevajo.

Vabimo vas, da v imenu vaše nevladne organizacije tudi vi podpišete dopis, ki bo v ponedeljek s strani CNVOS naslovljen na vse poslance in poslanke. Zadošča, da na elektronski naslov info@boreo.si do nedelje, 17. 3. do 20.00, sporočite, da vaša organizacija podpira spodnji dopis:



Spoštovane poslanke, poslanci!
Naslednji teden boste na marčevski seji obravnavali predlog Zakona o nevladnih organizacijah. Njegov sprejem v nevladnih in prostovoljskih organizacijah z nestrpnostjo pričakujemo, saj se z njim zaključuje naše desetletje dolgo prizadevanje, da se s sistemskim zakonom končno poenotijo in regulirajo zadeve, ki jih je do sedaj neenotno in večkrat celo nasprotujoče urejalo več kot 20 zakonov. Zakon hkrati prinaša nekaj temeljnih razvojnih in podpornih ukrepov, ki nam bodo olajšali naša prizadevanja za otroke, starejše, socialno ogrožene …

Dobre rešitve so plod triletnega širokega usklajevanja, zato vam bomo hvaležni, če zakon, ki ima z dopolnili, sprejetimi na seji matičnega delovnega telesa, našo polno podporo, tudi sami podprete.
S spoštovanjem,

PODPISNIKI

Spremljajte nas na Facebooku!

NVO Dogodki

 


Kontakti

Sedež: Vilharjeva ulica 14 Pisarna: Veliki Otok 44b 6230 Postojna
Tatjana Rant
vodja projekta
Tina Žigon
strokovna sodelavka
Samo Vesel
strokovni sodelavec

Naložbo sofinancira Republika Slovenija iz Proračuna RS za leto 2019–2023 v okviru proračunske postavke PP 180151 – Sklad za nevladne organizacije.